Få gratis foredrag fra FUG

Foredrag fra FUG i et klasserom
På bildet ser du seniorrådgiver i FUG, Anette Nagelhus, som holder foredrag i et klasserom på Attrå skole. Nagelhus er en av flere foredragsholdere for FUG.

Sitter du i FAU, eller er du med i et kommunalt foreldreutvalg? Da kan du få besøk og foredrag fra FUG – helt gratis.

FUG har holdt hundrevis av gratis foredrag for foreldre, ansatte og skolemyndigheter over hele landet opp gjennom tidene, men de siste to årene har aktiviteten vært ufrivillig laber.

Med pandemien under kontroll, er våre skolerådgivere igjen klar for å møte grupper med engasjerte foreldre i skole-Norge. Vi er fullbooket høsten 2022, men kommer gjerne på besøk til din skole til våren.

– Foredragsvirksomheten vår har i alle år vært en viktig del av jobben vår. Kjersti Falck, som gikk av med pensjon i fjor høst, har gjort en formidabel jobb med å inspirere og spre god praksis til foreldre i hele landet. Nå bygger rådgiverne våre videre på jobben som er gjort.

Disse foredragene tilbyr vi

Formålet med foredragene er å bidra til et godt hjem-skolesamarbeid. Foredragene gir input og mulighet til å jobbe praktisk med gruppene slik at vi kommer klokere hjem. I tillegg til å tilby foredrag til foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), kommunale foreldreutvalg (KFU) og foreldregrupper, har vi også skreddersydde opplegg for lærergruppe og/eller skoleledelse. Foredragene tilpasses din gruppes behov og kan gjerne lages som workshop.

For å få maksimalt ut av et besøk fra FUG oppfordrer vi gjerne kommuner til å samle ledergrupper fra flere skoler, dersom det er mulig. Vi møter også FAU-representanter fra flere skoler samtidig.

Vi tilbyr følgende:

 • Foredrag for skolens rådsorganer (FAU, SU):
  «FAU – hva nå?»
 • Foredrag til foreldremøter:
  «Inkluderende skole- og klassemiljø – hvordan kan foreldrene bidra?»
 • Foredrag for skole- og SFO-ledelse, eventuelt ressurspersoner i skolen og lederne i skolens rådsorganer (FAU, SU):
  «Bærekraftig foreldresamarbeid»
 • Foredrag for ansatte i skole og SFO:
  «Foreldre som ressurs» 
 • Digitalt foredrag for lærerutdanninga:
  «Foreldre som ressurs – mangfold, inkludering og støtte»

Vi er fullbooket høsten 2022, men kommer gjerne på besøk til din skole ved en senere anledning. Alternativt tilbyr vi også digitale foredrag. Kontakt oss via vårt kontaktskjema så finner vi det beste opplegget, og fremtidig tidspunkt for deg og din gruppe:

Du kan også ringe oss på telefon 477 99 200 dersom du ønsker råd eller trenger å snakke med en skolerådgiver.

Se også våre digitale foredrag

Ikke glem at du også finner flere digitale foredrag på vår Youtube-kanal, Foreldreutvalgene.

På denne filmen forklarer FUG-rådgiver Asbjørn Tolo alt du trenger å vite om FAU på ti minutter.

Trenger du inspirasjon til FAU? Sjekk ut vår verktøykasse for FAU.

I verktøykassen finner FAU-representanter det som trengs for å forberede og avholde møter. Samtaleplakat, årshjul, forslag til vedtekter for FAU, innkalling, saksliste og referatmal kan tilpasses behovet til ditt FAU. Filene kan lastes ned i bunn av sida.

Meld deg også på vårt nyhetsbrev via boksen under. Husk at du må bekrefte påmeldingen via din e-post. Finner du ikke bekreftelsesmailen i innboksen kan du prøve å lete i søppelposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på vårt nyhetsbrev