Karneval i barnehagen

I denne artikkelen vil du lære mer om:

Karneval i barnehagene er stort sett i februar hvert år. Mange av barna gleder seg til karneval i barnehagen, mens andre barn vil ikke kle seg ut. Barn er forskjellige, og det er fint.

Barnehagene gjør forskjellige ting ut av karnevalene. Noen har prosjekter rundt denne dagen der de bygger videre på et tema de har hatt om, for eksempel Kardemommeby, eventyr, natur eller dyr. Andre kan be barna ta på seg et kostyme de velger selv. Det er ikke alltid vanlig at barna på småbarnsavdelingene kler seg ut. Ofte gjør de noe ekstra ut av dagen allikevel. Kanskje har de med seg t-skjorter de kan male eller tegne på eller at de får se på de større barna som har kledd seg ut.

Barn er forskjellige

Mange barn synes det er stas å endelig få leve ut drømmen om å få være Elsa i Frost, en katt, Kaptein Sabeltann eller ninja for en dag. Alt fra ferdigkjøpte kostymer til hjemmelagde kreasjoner er vanlig på karneval i barnehagen. Uansett hva man velger er det viktig at utkledningen gjøres i samarbeid med barna. For noen barn er klær veldig viktig, og å presse et kostyme på en bestemt 3-åring som slettes ikke vil på karneval er stress for foreldrene og for barnet. Kanskje det holder at barnet går med en hatt eller en morsom genser? Eller ha med kostyme i sekken. Ofte hjelper det å se at de andre barna i barnehagen også har kledd seg ut, og de får lyst etter hvert. Eller kanskje løsningen er at de kler seg ut som seg selv denne dagen.

Viktig å huske på om karneval i barnehagen

Det er viktig at karneval skal være en fin dag for barna uten stort forventningspress. Denne dagen skal være for alle uansett ressurser så man bør unngå kjøpepress, både fra barnehagen og mellom foreldrene. Det skal ikke være en konkurranse i hvem som har det beste kostyme. Karneval i barnehagen er en festdag for barna, og de må få lov til å være helt seg selv uten stereotypiske forventninger som at gutter ikke kan gå med kjole. Dette gjelder selvfølgelig også resten av året.

I denne artikkelen vil du lære mer om:

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på vårt nyhetsbrev