Lyst på noe nytt i øret? Sjekk vår nye podkast om mobbing i barnehagen

Bildet viser forsiden på FUB sin nye podkast, Foreldrepodden.

Vi i FUB har publisert vår første podkastepisode! I den nye serien løfter vi fram ulike synspunkter på mobbing i barnehagen. Første avsnitt i Foreldrepodden handler om mobbingens historie og henvendelser fra foreldre som opplever at barn ikke har det trygt i barnehagen. Hva skal og kan man gjøre som frustert forelder?

I historiens første podkastepisode møter vi professor i spesialpedagogikk Ingrid Lund og mobbeombud i Vestland, Mari-Kristine Morberg. Som forsker og familieterapeut har Ingrid Lund lang erfaring med å håndtere saker som handler om trygt og godt barnehagemiljø.

Ingrid Lund
På bildet ser du professor i spesialpedagogikk Ingrid Lund.
På bildet ser du mobbeombud i Vestland, Mari-Kristine Morberg

Mobbeombud Mari-Kristine Morberg håndterer jevnlig henvendelser fra barnehageforeldre og barnehageansatte. Hva kjennetegner henvendelsene og hvilke rettigheter og muligheter har egentlig vi som foreldre når vi opplever at minsten føler seg utestengt fra lek, blir krenket av ansatte eller nekter å gå i barnehagen?

Her lytter du til Foreldrepodden

– Vi i FUB vet at det er mange foreldre som ikke har fått med seg at det kom en lovendring som styrker våre barns rettigheter til å ha et trygt og godt barnehagemiljø. Loven er tydeligere på hva ansatte og foresatte skal gjøre dersom barn ikke har det bra i barnehagen. Når du har lyttet til denne podkasten blir du forhåpentligvis tryggere på hva du som mor, far eller ansatt skal gjøre, sier FUB-leder Einar Olav Larsen.

De som ikke har tilgang til Spotify, finner den HER

Mediespiller for Foreldrepodden.

Lurer du på noe mer eller trenger råd om ditt barns barnehagehverdag; ta gjerne kontakt med oss i FUB på telefon 477 99 200 eller bruk kontaktskjemaet vårt. Mobbeombudet i Vestland kontakter du HER. Om du ønsker å finne ditt nærmeste mobbeombud så finner du det HER.

LES MER OM: Trygt og godt barnehagemiljø

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på vårt nyhetsbrev