– Bruk streikepengene på barna

Bildet viser faksimiler med saker i aviser og nettaviser om streiken.

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) er glad for at streiken er over, men forventer ærlighet om de oppsparte midlene. Pengene må brukes på barna, mener foreldreutvalget.

Endelig er streiken over. Det er vi glade for. FUB har bevisst holdt en lav profil under forhandlingene av respekt for streikeretten, men vi har merket oss konsekvensene. Mange barn og foreldre har fått fullt hus, både billedlig og bokstavelig: Hardt rammet av covid, rammet av skolestreik og deretter barnehagestreik.

Konsekvensene lever videre, selv om konflikten er forbi. Hvem vet hvilken innvirkning det har hatt å bytte ut fysisk lek i barnehagen med timer foran nettbrett eller tv-skjerm for at foreldre måtte følge opp jobb? Hvem vet hvor langsiktige de økonomiske konsekvensene blir for de av oss som har tatt ut ulønna permisjon?

LURER DU PÅ NOE? FINN SVAR PÅ VÅRE OFTE STILTE SPØRSMÅL

– Bruk pengene på barna

Etter uker med lite framgang i forhandlingene har stadig flere spurt seg hva som er insentivene til partene for å komme seg til forhandlingsbordet. FUB forventer at barnehagene er åpne og ærlige om midlene som er spart under streiken, og at disse blir brukt på barna.

Vi oppfordrer derfor barnehageforeldre som ble rammet av streiken til å gå i dialog med barnehagen: Hvordan har barnehagen din tenkt til å disponere de ubenytta midlene? Styrket bemanning? Blir det flere faste vikarer i barnehagen? Blir det nye lekeapparater? Vi venter på svarene med optimisme på våre barns vegne.

Til slutt vil vi igjen understreke hvor glade vi er for at streiken er over. Vi forventer at partene har kommet til en løsning som de kan leve med i mange år framover.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på vårt nyhetsbrev